Ürünlerimiz >>>KARBOSAN>>> Karbosan ürünleri
 
AKFEN ZIMPARA
AKİ
ARMAK
ATLAS ZIMPARA
AYSAN SPATULA
BETON ÇİVİLERİ
ÇAĞTAŞ SİLME TAŞI
CAM ÇİVİLERİ
ÇELİKKAL KIRICI
ÇELİKKAL MAKAS
ÇINAR - ARSLAN MAMÜLLERİ
ÇİSAN İP
DEKORRULO
DERBY YAPIŞTIRICILARI
ESAŞ EĞE SANAYİ
GRES POMPASI
HASSAN
TÜRK HENKEL
INKA
İPEK MAMÜLLERİ
INTERFLEX
KALE KİLİT
KARBOSAN
KİLMAK
MATSAN KAYNAK PENSLERİ
MAKİNA TAKIM
METRESAN (FISCO METRE)
OERLIKON
ORMEN EL ARABALARI
OSMANLI İZOLASYON
PLASTİK İMALATLAR
POLİKUR ÜRÜNLERİ
RISS ELMAS UÇLARI
SAKÜL-İNŞ. MAKARALARI
SARI / BEYAZ / MENTEŞE ÇİVİLERİ
SIVACI MALZEMELERİ
TORK HORTUM KELEPÇELERİ
YALÇIN MENGENE
YILDIZ GAZ ARMATÜRLERİ
YAĞMURLUK VE ELDİVENLER
YILMAZ FIRÇA
 

Ürün Adı
KESME TAŞLARI
 
Ürün Tanımı
Kesme taşları muhtelif malzemeleri kesmek, istenen ölçülere ayırmak veya bölmek için kullanılır. Giyotin makası, testere ve alevle kesme işlemlerine göre daha kolay, pratik ve kullanışlıdır. Kesme taşları takviyeli veya takviyesiz olarak üretilirler. Kesme işleminin ağırlık derecesi takviye ihtiyacını belirler.

Takviyesiz kesme taşları
Bu tip kesme taşları sadece kesme makinelerinde kullanılır. Kesme makinelerinde taşlar emniyetli bir biçimde tespit edilmişlerdir, koruyucu gereçleri mevcuttur ve kesme düzlemi kontrol altındadır.

Takviyeli kesme taşları
Takviyeli kesme taşlarında özel dayanıklılık sağlayan maddeler veya cam elyafı kullanılır. Takviyeden amaç, yan basınç sonucu oluşan eksensel kuvvetlerin etkisi ile kırılmayı engellemek ve daha yüksek merkez kaç (santrifüj) kuvvetlere dayanıklılığı dolayısı ile yüksek çevre hızlarında çalışmayı temin etmektir. Tüm taşınabilir kesme makineleri, sarkaçlı tezgahlar, el kumandalı kesiciler. Takviyeli kesme taşları kullanılmasını gerektirir. Kesme taşları 75 ile 500 mm. çaplı, düz taşlardır. Kalınlıklar taş çapına, tane büyüklüğüne ve konstrüksiyona bağlı olarak değişir, fakat en çok 6 mm. olabilir.

Kesme Taşları



A 36 T BF 80 METAL

Tüm metal ve döküm malzemelerin kesme işlemlerine uygun orta sertlikte genel amaçlı kesici taş dır. Normal A tipi korundum yapısı ile ideal kesme performansı ve disk ömrü oranına sahiptir..

 

>>> Ayrıntılı Bilgi

C 24 S BF 80 TAŞ

Tüm doğal ve suni taş ve döküm malzemelerin kesme işlemlerinde kullanılabilecek orta sertlikte genel amaçlı kesici taş dır. Geniş uygulama alanına sahiptir.

 

>>> Ayrıntılı Bilgi

A 36 TS BF 80 ENDÜSTRİ

Endüstriyel kesme kalitesi, hızlı talaş kaldırması ve uzun ömürlü olması ile beklentilere tümüyle cevap verebilen bir kesicidir.

 

>>> Ayrıntılı Bilgi

A 24 P BF 80 İNOKS

Demir ve sülfür içermeyen yapısı sayesinde paslanmaz çelik ve yüksek alaşımlı malzemelerin kesme işlemleri için ideal, yüksek performanslı taş dır.

 

>>> Ayrıntılı Bilgi

C 24 Q BF 80 MERMER

Özellikle mermer, tuğla ve seramik türü malzemelerin kesme işlemleri için tasarlanmış yüksek performanslı kesme taşıdır.

 

>>> Ayrıntılı Bilgi

SABİT TEZGAHLAR İÇİN KESME TAŞLARI METAL

Çelik ve demir dışı metallerde çapaksız temiz kesme sağlayan sabit kesme taşları, sert kullanım şartları için cam fiber ile takviye edilmişlerdir.

 

>>> Ayrıntılı Bilgi

THIN LINE

Kesme operasyonunu çok süratli bir şekilde tamamlar. Yüksek alaşımlı çeliklerin kesilme işlemlerini rahatlıkla yapar. Kesilen malzemede yakma yapmaz. Orta ömürlüdür.

 

>>> Ayrıntılı Bilgi

CUT & CUT

Karbosan ince kesici taşlar programının son ürünüdür. Ağır çalışma şartları için çok idealdir. Uzun ömürlüdür.

 

>>> Ayrıntılı Bilgi