Ürünlerimiz >>> HENKEL>>> Yapı Kimyasalları
 
AKFEN ZIMPARA
AKİ
ARMAK
ATLAS ZIMPARA
AYSAN SPATULA
BETON ÇİVİLERİ
ÇAĞTAŞ SİLME TAŞI
CAM ÇİVİLERİ
ÇELİKKAL KIRICI
ÇELİKKAL MAKAS
ÇINAR - ARSLAN MAMÜLLERİ
ÇİSAN İP
DEKORRULO
DERBY YAPIŞTIRICILARI
ESAŞ EĞE SANAYİ
GRES POMPASI
HASSAN
TÜRK HENKEL
INKA
İPEK MAMÜLLERİ
INTERFLEX
KALE KİLİT
KARBOSAN
KİLMAK
MATSAN KAYNAK PENSLERİ
MAKİNA TAKIM
METRESAN (FISCO METRE)
OERLIKON
ORMEN EL ARABALARI
OSMANLI İZOLASYON
PLASTİK İMALATLAR
POLİKUR ÜRÜNLERİ
RISS ELMAS UÇLARI
SAKÜL-İNŞ. MAKARALARI
SARI / BEYAZ / MENTEŞE ÇİVİLERİ
SIVACI MALZEMELERİ
TORK HORTUM KELEPÇELERİ
YALÇIN MENGENE
YILDIZ GAZ ARMATÜRLERİ
YAĞMURLUK VE ELDİVENLER
YILMAZ FIRÇA
 

Ürün Adı
 
WEBAC 4170 EP ÖZEL ENJEKSİYON REÇİNESİ
Ürün Tanımı
Tanımı
Çift komponentli epoksi reçinesi. 100% solventsiz. Çok düşük vizkoziteli.
Uygulama Alanları
WEBAC 4170 özel bir enjeksiyon reçinesi olup kuru, nemli ve suya maruz kalan çatlak ve boşlukların tamiri için kullanılır. Hidrostatik basınca maruz kalmayan beton, tuğla ve doğal taş esaslı yapısal donanım beklenen köprü, tünel ve şaft konstrüksiyonlarında kullanılır. WEBAC 4170 üzerinde yağ veya gres olan yüzeylerin kapatılması ve sert köprü oluşturmak amacıyla da kullanılabilir. WEBAC 4170 ayrıca beton ile sıva arasında köprü oluşturmak amacına da hizmet eder. Beton yapılara yapısal dayanım kazandırmak amacıyla yapılan enjeksiyon sistemlerinde reçine olarak kullanılabilir.
Teknik Özellikleri
Malzeme Cinsi : Çift komponentli, EP pigmentsiz, 100 % solvent içermeyen reçine.
Yoğunluk ( 20 0C ) : A: 1,12 g/cm3 B: 0.92 g/m3
Vizkozite : A: yaklş. 130 mPa.s B: 15 mPa.s
Karışımın Vizkozitesi ( 230 C ) : Yaklaşık 90 mPa.s
Karışım Oranı: 3:1 hacimce
Uygulama Süresi ( 20 0C ) : Yaklaşık 50 dak yağlı yüzeyde : 20 dak
Uygulama Sıcaklığı : > 8 0C
Uygulama : Tek veya çift komponentli pompa
Kürleşme Süresi : 16 saat - 14 gün ( 30 0C - 80 C ) Nemli yüzeylerde hazırlanır.
Temizlik : WEBAC Cleaner A veya WEBAC Cleaner B/U
Depolama : 8 0C - 25 0C kapalı ve nem içermeyen ortamda.
Kullanım Şekli
Uygulama öncesi yerleştirilen uçların ve örtücü sıvının uygun olup olmadığı, çatlak içerisine hava üflenerek kontrol edilmelidir. Uygulama sıcaklığı ve yapının sıcaklığı 8 C'den yüksek olmalıdır. Genelde WEBAC 4170 tek komponentli pompa ile uygulanır. Uygulama basıncı,enjekte edilecek malzeme miktarı ve havanın durumuna göre değişiklik gösterir(minimum başlangıç basıncı 10 bar). WEBAC 4170'in haricinde hiçbir malzemenin çatlağa enjekte edilmemesine özen gösterilmelidir. Enjeksiyon işlemine en alt seviyeden başlanmalıdır. Eğer yatay çatlaklar söz konusu ise çatlağın bir tarafı kapatılmalı ve hava sirkülasyonu önlenmelidir. Enjeksiyon işlemine bir üst delikten malzeme gelene kadar devam edilmelidir. En üst delikteki malzeme miktarını tespit edebilmek için pompadaki manometre değeri takip edilir. Optimal enjeksiyon sağlamak için 20 dakika sonra ikinci bir enjeksiyon işlemi gerçekleştirilebilir.
Yüzey Hazırlama
Enjeksiyon işlemine başlamadan önce, doldurulacak çatlakların yapısı araştırılmalıdır. Özellikle çatlağın karekteristiği, oluş şekli mutlaka tespit edilmelidir. Bir sonraki adım olarak çatlak ve boşluklar kirden arındırılmalıdır. Tamamen yağ ile kaplı yüzeyler önce su ile yıkanıp yağ fazlası ortamdan uzaklaştırılmalıdır. Çatlağın oluş şekline göre ne tür bir sistem tamir edilmesi gerektiği belirlenip delici uç veya yüzeysel uç mu kullanılması gerektiği, enjeksiyon öncesi çatlağı örtmeye gerek olup olmadığı tespit edilmelidir. Delici uçlar yardımı ile enjeksiyon yapılacak ise, delme işlemi sırasında donatının zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Delme sonunda yağsız basınçlı hava ile çatlak temizlenmelidir. Uçlar deliklere iyice yerleştirilmeli ve işlem işlem sonrası sıkıca kapatılmalıdır. Eğer yüzeysel uçlar kullanılacak ise çatlak yüzeyi önceden sıvanır.
Uygulama
WEBAC 4170 enjeksiyon reçinesi olarak emprenye prosedürüne ve basınçlı veya basınçsız enjeksiyon prosedürüne göre aplike edilir. A ve B komponentleri ön görüldüğü şekilde hacimce 3/1 oranında düşük devirli bir mikser yardımı ile homojen olana kadar karıştırılır. WEBAC 4170 20 C'de (1 litrelik miktar baz alındığında) yaklaşık 50 dakika kullanım süresine sahiptir. Yağlı veya ıslak yüzeylere enjeksiyon yapılacak ise karıştırma işlemini takip eden ilk 20 dakika içerisinde çalışma bitirilmelidir.
Aletlerin Temizlenmesi
Çalışma sırasında malzeme kürleşmeden temizleme yapılacak ise WEBAC Cleaner A kullanılabilir. Fakat kürleşme sonrası mutlaka WEBAC B/U temizleyicisi kullanılmalıdır.
Raf Ömrü
A komponenti:min 1 yıl
B komponenti:min 3 ay.
Ambalaj Şekli ve Rengi
3,81 kg. ambalajda (A+B komponrntli)
Saklama Koşulları
WEBAC 4170 8 C ile 25 C arası sıcaklıklarda kapalı ve nemden uzak olarak depolanmalıdır.
Ek Bilgi
Özellikler:
WEBAC 4170 su ile reaksiyon veren, berrak, düşük vizkoziteli özel EP reçinesidir. WEBAC 4170 % 15 su miktarı ile emülsiyon veya hava kabarcığı oluşturmadan karışır. Ayrıca yağ komponentleri ile de bileşik oluşturur. Düşük vizkoziteli oluşu ve su ile reaktif olabilme özelliği sayesinde üstün bir yayılma sağlar. Böylece iyi bir ıslatıcı olarak görev yapar. Öte yandan yağlı ve ıslak zeminlere yapışması da oldukça iyidir. Bilindiği üzere adheransın artmasu yüzeyde bulunan açık gözeneklerin çok olmasına bağlıdır. WEBAC 4170 düşük viskozitesinden dolayı genişliği 0,1 mm'den daha küçük olan çatlakların tamirinde kullanılır. Kullanım süresi ( 1 lt'lik miktar baz alınırsa ) 20 0C'de yaklaşık 50 dakikadır. Su ile reaksiyon verebilme özelliği karışımın hazırlanmasından 20 dakika sonrasına kadar oldukça yüksektir. Bu nedenle karışım çabuk bir şekilde uygulanmalıdır. Kullanılan malzeme miktarı ve sıcaklığı kullanım süresini etkiler. Komponentlerin sıcaklıkları 8 0C'nin altında olmamalıdır. 200 C'de WEBAC 4170 hacimce sabit olarak kürleşir. İç dayanımını uygulamadan 24 saat sonra kazanır. Su ile temasa gelmesi veya nemli ve ıslak yüzeylere uygulanması durumunda kürleşmesi hızlanır. Yüksek hava rutubeti altında yapılan uygulamalarda berrak malzemede hafif bir bulanıklık gözlemlenebilir. Fakat bu olay performansı etkilemez. Optimum rektivite ve çalışabilirlik 150C ile 230 C'ler arası elde edilebilir.
Not:
Çalışma esnasında ve kürleşme porsesinde, çalışılan yüzey ile malzeme sıcaklığı 8 0C'nin altına düşmemelidir. Aksi halde reaksiyon bloke olacaktır ve sıcaklığın tekrar yükselmesi reaksiyonun devam etmesini sağlamayacaktır.
 
Test Sertifikaları :
Mevcut sertifikalar için ürün katoloğuna bakınız. Öncelikle yüzeye çekiç ile vurarak boşluklar tespit edilir ve işaretlenir. Hangi tür yöntem ile tamir yapılacağı zeminin yapısına ve boşlukların mevcut olduğu yüzeyin bağlanma mukavemetine bağlıdır. Yüzeye 20 cm aralıklarda 10 cm derinliğinde delikler açılır. ( Hasarlı yüzeyin yapısına göre açılacak delikler arası mesafe arttırılabilir.)
 
Emprenye :
Bu işlem için deliklerin çapları en az 16 mm olmalıdır. Delikler kenardan merkeze doğru açılmalıdır.
 
Basınç altında enyeksiyon :
Bu işlem de açılacak deliklerin çapı kullanılacak uçların cinsine göre değişir. Açılan deliklerden düşük basınçta malzeme enjekte edilir. İşlem sırasında yeterli oranda havalandırma yapılmalıdır.
 
Güvenlik Bilgileri:
Malzeme ile çalışırken koruyucu eldiven ve gözlük kullanılmalıdır. Ayrıca cilt ile teması önlemek için krem kullanılabilir. Aksi halde cilt bol su ve sabun ile yıkanmalıdır. Göz ile temasında ise derhal su ile çalkalayıp doktora müracaat edilmelidir. Karışmamış haldeki komponentlerin kanalizasyon ve toprağa karışması önlenmelidir.
 
Atıkların Değerlendirilmesi:
Ürüne ait güvenlik formlarına bakınız.