Ürünlerimiz >>> HENKEL>>> Yapı Kimyasalları
 
AKFEN ZIMPARA
AKİ
ARMAK
ATLAS ZIMPARA
AYSAN SPATULA
BETON ÇİVİLERİ
ÇAĞTAŞ SİLME TAŞI
CAM ÇİVİLERİ
ÇELİKKAL KIRICI
ÇELİKKAL MAKAS
ÇINAR - ARSLAN MAMÜLLERİ
ÇİSAN İP
DEKORRULO
DERBY YAPIŞTIRICILARI
ESAŞ EĞE SANAYİ
GRES POMPASI
HASSAN
TÜRK HENKEL
INKA
İPEK MAMÜLLERİ
INTERFLEX
KALE KİLİT
KARBOSAN
KİLMAK
MATSAN KAYNAK PENSLERİ
MAKİNA TAKIM
METRESAN (FISCO METRE)
OERLIKON
ORMEN EL ARABALARI
OSMANLI İZOLASYON
PLASTİK İMALATLAR
POLİKUR ÜRÜNLERİ
RISS ELMAS UÇLARI
SAKÜL-İNŞ. MAKARALARI
SARI / BEYAZ / MENTEŞE ÇİVİLERİ
SIVACI MALZEMELERİ
TORK HORTUM KELEPÇELERİ
YALÇIN MENGENE
YILDIZ GAZ ARMATÜRLERİ
YAĞMURLUK VE ELDİVENLER
YILMAZ FIRÇA
 

Ürün Adı
 
CERESİT CP 43 ELASTİK YALITIM MALZEMESİ
Ürün Tanımı
Tanımı
İki komponentli, solvent (çözücü) içermeyen, elyaf takviyeli, bitüm-kauçuk esaslı yalıtım malzemesi.
Uygulama Alanları
Toprak altında kalan yapı elemanlarının zemin nemine ve basınçsız zemin suyuna karşı yalıtılması için kullanılır. Ayrıca basınçlı suya karşı da koruyucu bir tabaka oluşturur. İç ve dış kullanıma uygundur. Düşey ve yatay yüzeylerde kullanılabilir. Mahzenlerin, yer altı garajlarının, balkonların ve terasların yalıtımı için uygundur. Tüm mineral yüzeylerde, tuğla duvarlarda , su geçirimsiz sıvalarda , kaplama ve beton yüzeylerde kullanımı uygundur. Yalıtım levhalarının ve drenaj borularının montajında kullanılabilir. Taş duvarların ve büyük taşlardan yapılmış mahzen duvarlarının yalıtımında büyük ve sıvanmamış düşey birleşim yerleri var ise, bu kısımların cam tülü veya benzeri bir malzeme ile desteklenmesi gerekir. Büyük yüklerin, yüksek basıncın ve çatlama tehlikesi olan yerlerin de aynı şekilde korunması gerekmektedir. Cereplast CP 43 sadece dış yüzeylerin yalıtımı için uygundur. Toprakta oluşabilecek tüm agresif dış etkilere karşı dayanıklıdır. Teras ve su deposu yalıtımda kullanılamaz.
Ürün Avantajları
- Su geçirimsizdir
- Solvent (çözücü) içermez
- Elastiktir
- Elyaf takviyelidir
- Çatlak örtücüdür
- İki komponentlidir
- Hızlı kurur
Teknik Özellikleri
Kimyasal Birleşim bitüm – kauçuk -
Karışım Yoğunluğu: 1.0 kg / l -
Uygulama Süresi: ortalama 2 saat -
Uygulama Isısı: +5 oC ile +20 oC arası -
Basınç Dayanımı: ortalama 3 gün -
Su Geçirimsizliği: ortalama 3 saat -
Karışım Oranı: ağırlıkça 4 ölçü sıvı (A) : 1 ölçü toz (B) -
Yumuşama Noktası: 100 oC -
Uzama Oranı: ortalama 60 % -
Çekme Mukavemeti: 0.26 N / mm2 -
DIN 18195 e göre çatlak kapama : Uygulama Kalınlığı Çatlak Genişliği
- 4 mm 2 mm
- 6 mm (cam tülü takviyesi ile) 5 mm
Yüzey Hazırlama
Cereplast CP 43 ürünü düz, temiz, kuru veya hafif nemli, mineral veya bitüm kalıntısı olan yüzeylerde kullanılabilir. Tüm köşeler uygulama öncesi en az 4 cm yarı çapında yuvarlatılmalıdır. Yuvarlatma işlemini Ceresit Ceretect CT 20 ve Ceresit Cereplast CP43 kullanarak uygulamadan en az 3 veya 4 saat önce yapılması gerekmektedir. Yüzeydeki bozuklukların önceden onarılması gerekmektedir. Uygulanacak yüzeylerdeki birleşim yerleri gerekiyor ise onarılmalıdır. Uygulanacak yüzeydeki girinti ve çıkıntılar çok ise önceden çimento esaslı bir tamir harcı ile düzeltilmelidir. Uygulama öncesi karıştırılmış Ceresit Cereplast CP 43 ü su ile 1:10 oranında seyrelterek hazırlanacak sıvı fırça ile primer olarak uygulanır. Yüzeyin emiciliğine bağlı olarak Cereplast CP 41 de su ile 1:1 ile 1:5 arası oranlarda da seyreltilerek primer olarak kullanılabilir. Üzerinde büyük girintiler, rötre çatlakları ve benzeri çukurluklar bulunan yüzeyler uygulamadan önce, hava girişi ve kabarcık oluşma riskine karşı, Cereplast CP 43 ile doldurulmalıdır.
Sarfiyat
Uygulama Miktarları Tabaka Kalınlığı Miktar
primer olarak - 0.15 kg / m2
nemli zemin için 4 mm 4 kg / m2
basınçsız su için 6 mm 6 kg / m2
basınçlı su için 8 mm 2 x 4 kg / m2
montajlarda - (iki tabaka arasına cam tülü takviyesi ile) ortalama 2 kg / m2
Uygulama
Cereplast CP 43 uygulamadan önce 400 – 600 devirli bir matkap ile karıştırılır. Topak oluşumuna engel olmak için önce sıvı komponent karıştırma kabına dökülür. Daha sonra toz komponent yavaşça sıvının içine dökülür iken bir yandan da matkap ile karıştırılır. Ortalama karıştırma süresi 1 dakikadır. Daha önceden uygulanmış olan primer kuruduktan sonra Cereplast CP 43 4 mm ile 6 mm arası kalınlıkta homojen kalınlıkta bir mala yardımı ile uygulanır. Karışım hazırlandıktan itibaren iki saat içinde uygulanmalıdır. Birleşim noktaları ayrıca (Teroson Bituthene V gibi) bir yalıtım bantı ile desteklenmelidir. Uygulanan malzeme ortalama 3 saat sonra su geçirimsiz hale gelir. Tam kuruma ise ortam ısısı ve nemine bağlı olarak 2 ile 4 gün arasında gerçekleşir. Riskli ortamlarda Cereplast CP 43 iki kat olarak , arasına cam tülü yerleştirilerek uygulanır. Birleşim noktaları ortalama 10 cm geçilmelidir. Yalıtım plakalarının ve drenaj borularının montajında, yalıtım kuruduktan sonra Cereplast CP 43 yapıştırma amacı ile noktasal olarak uygulanır.
Raf Ömrü
Raf ömrü serin ortamlarda 12 aydır.
Ambalaj Şekli ve Rengi
30 kg teneke kutu içerisinde
24 kg kova (sıvı komponent)
6 kg kraft (toz komponent)
Dikkat Edilecek Hususlar
Cereplast CP 43 kuru ortamlarda ; + 5 oC ile + 30 oC arası sıcaklıklarda (kuvvetli ve direk güneş ışığı olamayan) ve bağıl nemin % 80 oranında olduğu koşullarda uygulanır. Tüm veriler ortam neminin + 20 C ve ortam neminin % 60 olduğu durumlar içindir. Farklı ortamlarda erken veya geç kuruma gibi değişiklikler gözlenebilir. Yalıtılmış yüzeylerin önlerindeki drenaj veya boru döşemek için kazılmış çukurların doldurulması esnasında korunması gerekmektedir. Drenaj borularının üzerlerine toprak yükü geldiğinde aşağıya doğru gömülmesine karşın korunması gerekmektedir. Aynı şekilde noktasal ve çizgisel yüklere karşı da dikkatli olunmalıdır. Drenaj borularının yerleştirilmesi için kazılmış çukurların doldurulma işlemi kaplama kuruduktan sonra yapılmalıdır. Uygulamada eldiven kullanılmalıdır. Cilt ile temas halinde bol su ile yıkanmalıdır. Kurumuş atıklar solvent ile temizlenebilir. Göz ile teması halinde doktora başvurunuz.
Ek Bilgi
Şu ana kadar verilmiş olan bilgiler dışında ayrıca benzer uygulamaların ve ilgili DIN standartlarının incelenmesi de gereklidir. DIN 18 336 ve 18 195 tercih edilmelidir. Diğer Cereplast ürünlerinin kullanım alanları 4.50 tabloda verilmiştir. Verilen bilgiler pratik tecrübelere ve deneme uygulamalarına dayanarak belirlenmiştir. Farklı koşullarda önceden bir deneme uygulaması yapılmasında fayda vardır. Özel durumlarda tavsiyeye başvurulmalıdır.