Ürünlerimiz >>> HENKEL>>> Yapı Kimyasalları
 
AKFEN ZIMPARA
AKİ
ARMAK
ATLAS ZIMPARA
AYSAN SPATULA
BETON ÇİVİLERİ
ÇAĞTAŞ SİLME TAŞI
CAM ÇİVİLERİ
ÇELİKKAL KIRICI
ÇELİKKAL MAKAS
ÇINAR - ARSLAN MAMÜLLERİ
ÇİSAN İP
DEKORRULO
DERBY YAPIŞTIRICILARI
ESAŞ EĞE SANAYİ
GRES POMPASI
HASSAN
TÜRK HENKEL
INKA
İPEK MAMÜLLERİ
INTERFLEX
KALE KİLİT
KARBOSAN
KİLMAK
MATSAN KAYNAK PENSLERİ
MAKİNA TAKIM
METRESAN (FISCO METRE)
OERLIKON
ORMEN EL ARABALARI
OSMANLI İZOLASYON
PLASTİK İMALATLAR
POLİKUR ÜRÜNLERİ
RISS ELMAS UÇLARI
SAKÜL-İNŞ. MAKARALARI
SARI / BEYAZ / MENTEŞE ÇİVİLERİ
SIVACI MALZEMELERİ
TORK HORTUM KELEPÇELERİ
YALÇIN MENGENE
YILDIZ GAZ ARMATÜRLERİ
YAĞMURLUK VE ELDİVENLER
YILMAZ FIRÇA
 

Ürün Adı
 
WEBAC 4525 EP DOLGU MALZEMESİ
Ürün Tanımı
Tanımı
Çift komponentli epoksi reçine esaslı dolgu malzemesi. 100 % solventsiz.
Uygulama Alanları
WEBAC 4525 nemli yüzeyler başta olmak üzere tüm su altında bulunan ve yapısal dayanımın beklendiği yüzeyler için geliştirlmiş, yüksek yapışma mukavemetine sahip üniversal bir dolgu malzemesidir. Uygulama su altında bile yapılabilir. WEBAC 4525 taş esaslı borulardaki çatlakların tamirinde kullanılır. Ayrıca cam, fayans ve seramik esaslı yüzeylerde de iyi yapışma sağlar. Beton tamirinde ise nemli ve ıslak yüzeylerin basınçsız suya karşı çalışan ortamlarda yamanmasında kullanılır.
Teknik Özellikleri
Malzeme Cinsi : Çift komponentli epoksi esaslı 100 % solventsiz malzeme
Yoğunluk ( 200 C ) : A: 1,60 g/cm3
B: 1,08 g/cm3
Renk : A : gri
B: sarımtrak
Karışım Oranı : 5 : 1 ağırlıkça
Uygulama Sıcaklığı : > 50 C
Uygulama Süresi : 10 dak ( 200 C) 45 dak ( 80 C )
Nihai Kürleşme : Yaklaşık 12 saat sonra
Yapışma Mukavemeti : > 4 N/ m2 beton üzeri
Uygulama : Mala ile
Temizleme : WEBAC Cleaner A kürleşme sonrası WEBAC B/U
Depolama : 80C - 25 0C nemden koruyunuz.
Yüzey Hazırlama
Yüzey kuru ve nemli olabilir.Fakat yüzeydeki ufak parçalar ile yapışmayı engelleyen bölümler uzaklaştırılmalıdır. Fayans ve seramikler ile çalışırken yüzeyin pürüzlendirilmesi gerekmektedir. Böylece yapışma mukavemeti arttırılmış olur.
Uygulama
Çalışmaya başlamadan önce öngörülen sıcaklık limitlerinin dahilinde olunup olunmadığı kontrol edilmelidir. A ve B komponentleri, verilen oranlarda (5/1 ağırlıkça) homojenlik sağlanana kadar karıştırılır. Önce B komponenti A üzerine ilave edilir. B komponentinin tümünün kullanılıyor olmasına dikkat edilmelidir. Homojen bir karışım elde etmek için düşük devirli bir mikser ile (300r/dak) en az 3 dakika karıştırınız. Küçük kaplar manuel olarak da karıştırılabilir. Karışımın uygulama süresi yaklaşık 45 dakikadır. Minimum uygulama ve yapı elemanının sıcaklığı +50 C olmalıdır. Mala yardımı ile sürülecek malzemenin film kalınlığı en az 1 mm olmalıdır.
Aletlerin Temizlenmesi
Çalışma sırasında malzeme kürleşmeden temizleme yapılacak ise WEBAC Cleaner A kullanılabilir. Fakat kürleşme sonrası mutlaka WEBAC B/U temizleyicisi kullanılmalıdır.
Raf Ömrü
A Komponenti: minimum 3 yıl.
B Komponenti: minimum 3 yıl
Ambalaj Şekli ve Rengi
A Komponent : 2.5 kg. Teneke ambalaj
B Komponent : 0.5 kg plastik ambalaj.
Saklama Koşulları
WEBAC 4525 80 C ile 250 C arası sıcaklıklarda, kapalı konteynırlarda, neme karşı korunarak saklanmalıdır.
Ek Bilgi
Özellikler :
WEBAC 4525 mineral esaslı tüm ıslak ve kuru zeminlere yapışabilen, damlamayan bir dolgu malzemesidir. Ayrıca cam, fayans ve seramik yüzeylerinde de iyi bir adherans sergilenir. WEBAC 4525 sertleştikten sonra katı hale gelir ve kimyasallara karşı dayanım kazanır. WEBAC 4525 su altında uygulanabilen ve kürleşebilen bir üründür. Fakat girdap oluşumundan kaçınılmalıdır. WEBAC 4525 ' in uygulama süresi yaklaşık 10 dakika ile ( 20 0C 'de ) 45 dakika ( 80 C 'de ) arasında değişir. 200 C'de WEBAC 4525 12 saat içerisinde kürleşir. Film kalınlığı ile yapı elemanın sıcaklığı bu süreyi etkiler. Kullanılan malzeme miktarı ile sıcaklığı uygulama süresini etkileyen faktörlerdir. Her iki komponentin sıcaklıkları karıştırma öncesi minimum + 50 C olmalıdır. WEBAC 4525 tüm kuru, ıslak mineral yüzeyler ile metal, cam ve ahşap gibi yüzeylere de mükemmel yapışır.
Güvenlik Önlemleri :
WEBAC 4525 ile çalışırken mutlaka firmanın sunduğu güvenlik bilgi föyünü okuyunuz. Çalışma sırasında mutlaka koruyucu giysi, eldiven ve gözlük kullanınız. Deri temasını önlemek için yanınızda krem buludurunuz. Deri ile temas halinde bol su ve sabun ile çalkalayıp doktorunuza başvurunuz. Malzememnin kanalizasyon ve toprağa karışmamasını sağlayınız.
Atıkların Değerlendirilmesi :
Ürüne ait güvenlik formlarına bakınız.